Logischerwijze volgt dan een potjesparty. Want je moet natuurlijk wel proeven. Aan de hand van de potjes reisden wij door Zuid Afrika. Wij proefden een knapperige uienconfituur, met een geweldige structuur en erg suikerige smaak. Een gedroogde tomatenmosterd. Een pittige peperrelish. Een werkelijk fantastische horseradish dip. Zo lekker dat we bijna terugkwamen op ons "bonkjesspul in potjes en geen sauzen" besluit. Mannnn....wat is die horseradishdip godelijk. Mmmmmmmmmm. We proefden ook een potje dat verrassend veel op onze eigen Green Jungle Sandwich lijkt maar zoeter is. We hebben zeker 12 potjes geproefd. Voorzien van kaasjes, brood, en groenten als bleekselderij, wortel... Allemaal lekker, maar opvallend genoeg allemaal een stuk zoeter, suikeriger dan dat wij onze producten maken. Suiker is natuurlijk een bekend conserveermiddel, maar wij houden van een wat meer zurige en kruidige smaak en wat minder suikerig. De hamvraag: zit er zoveel suiker in om de houdbaarheidsdatum te verlengen of past deze zoetige smaak gewoon meer in de Zuidafrikaanse keuken/traditie/smaakbeleving? Kijk, we hebben m gevonden: de hamvraag waarvoor we dan toch echt zelf naar Zuid Afrika moeten tuigen! Voorlopig doen we dat nog via onze koelkast wat we mochten een deel van de potjes meenemen. De komende weken genieten wij iedere dag Zuidafrikaans. Op reis in eigen huis, zeggen wij!
woensdag 18 april 2012
Potjes party!
"Wij gaan op vakantie naar Zuid Afrika en we gaan op zoek naar kleine producenten en wat potjes voor jullie hoor!" spraken onze lieve vrienden. Nog voor ze weg waren, konden wij al niet wachten tot ze terug kwamen. De "wat potjes" was uit de hand gelopen: wat een potjes hadden ze mee. Ook nog een prachtig Zuidafrikaans kookboek, waarin natuurlijk de nodige inmaakrecepten staan. Geweldig! Van zulke vrienden worden wij helemaal warm.
Logischerwijze volgt dan een potjesparty. Want je moet natuurlijk wel proeven. Aan de hand van de potjes reisden wij door Zuid Afrika. Wij proefden een knapperige uienconfituur, met een geweldige structuur en erg suikerige smaak. Een gedroogde tomatenmosterd. Een pittige peperrelish. Een werkelijk fantastische horseradish dip. Zo lekker dat we bijna terugkwamen op ons "bonkjesspul in potjes en geen sauzen" besluit. Mannnn....wat is die horseradishdip godelijk. Mmmmmmmmmm. We proefden ook een potje dat verrassend veel op onze eigen Green Jungle Sandwich lijkt maar zoeter is. We hebben zeker 12 potjes geproefd. Voorzien van kaasjes, brood, en groenten als bleekselderij, wortel... Allemaal lekker, maar opvallend genoeg allemaal een stuk zoeter, suikeriger dan dat wij onze producten maken. Suiker is natuurlijk een bekend conserveermiddel, maar wij houden van een wat meer zurige en kruidige smaak en wat minder suikerig. De hamvraag: zit er zoveel suiker in om de houdbaarheidsdatum te verlengen of past deze zoetige smaak gewoon meer in de Zuidafrikaanse keuken/traditie/smaakbeleving? Kijk, we hebben m gevonden: de hamvraag waarvoor we dan toch echt zelf naar Zuid Afrika moeten tuigen! Voorlopig doen we dat nog via onze koelkast wat we mochten een deel van de potjes meenemen. De komende weken genieten wij iedere dag Zuidafrikaans. Op reis in eigen huis, zeggen wij!
Logischerwijze volgt dan een potjesparty. Want je moet natuurlijk wel proeven. Aan de hand van de potjes reisden wij door Zuid Afrika. Wij proefden een knapperige uienconfituur, met een geweldige structuur en erg suikerige smaak. Een gedroogde tomatenmosterd. Een pittige peperrelish. Een werkelijk fantastische horseradish dip. Zo lekker dat we bijna terugkwamen op ons "bonkjesspul in potjes en geen sauzen" besluit. Mannnn....wat is die horseradishdip godelijk. Mmmmmmmmmm. We proefden ook een potje dat verrassend veel op onze eigen Green Jungle Sandwich lijkt maar zoeter is. We hebben zeker 12 potjes geproefd. Voorzien van kaasjes, brood, en groenten als bleekselderij, wortel... Allemaal lekker, maar opvallend genoeg allemaal een stuk zoeter, suikeriger dan dat wij onze producten maken. Suiker is natuurlijk een bekend conserveermiddel, maar wij houden van een wat meer zurige en kruidige smaak en wat minder suikerig. De hamvraag: zit er zoveel suiker in om de houdbaarheidsdatum te verlengen of past deze zoetige smaak gewoon meer in de Zuidafrikaanse keuken/traditie/smaakbeleving? Kijk, we hebben m gevonden: de hamvraag waarvoor we dan toch echt zelf naar Zuid Afrika moeten tuigen! Voorlopig doen we dat nog via onze koelkast wat we mochten een deel van de potjes meenemen. De komende weken genieten wij iedere dag Zuidafrikaans. Op reis in eigen huis, zeggen wij!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten