maandag 19 september 2011

Vissie vissie …..with bite!


“Vissie, vissie, bijt,” riepen wij vroeger aan de slootkant. In de stille hoop dat de vis slimmer zou zijn dan te bijten. Want een echte vis aan je hengeltje, dat was helemaal niet de bedoeling. Lekker aan die slootkant zitten wel.

Het inzicht schrijdt voort met de jaren. En met de ontmoeting zo bleek ons afgelopen zondag. Want opeens zaten wij daar aan een smakelijke tafel met Van Bommel conserven. Een heerlijk stel met een heerlijke missie. Zitten wij in de hartige conserven, zij zitten in de visconserven.

En wat voor visconserven. Rechtsreeks uit Frankrijk, waar het direct vanaf het hengeltje wordt ingemaakt in olijfolie. Met een beetje witte wijn. Of met kruiden. Heeft u al eens sardientjes Zanzibar op? Nee? Geloof ons: must see, must taste, must eat….en must have. Mijn god wat lekker. Wat heerlijk! De ontdekking: het zijn echte visjes, die er ook zo uit zien met een glanzende huid, en met smaak. Met vissmaak. Gemengd met de meeste lekkere kruiden. Hun website wordt in november gelanceerd.

Wij zeggen: vissie, vissie…met bite!  


en dan staan de prachtige verpakkingen er niet eens op......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten