dinsdag 18 oktober 2011

Chutneys op DutchBuzz

Zoals gezegd, ons weckavontuur gaat over onbekende wegen. The road less travelled, horen wij u denken? Nou.... dat impliceert dat er om te beginnen een weg ligt. Gelukkig niet! We mogen het lekker allemaal zelf uit vinden. Zo kom je nog eens ergens. Bijvoorbeeld in de expat community van Den Haag. Met een interview. Luister en huiver en stem vanaf nu af op DutchBuzz, want Picnic in the Park gaat daar meer gourmet stukjes verzorgen! Luister hier naar het interview: http://www.divshare.com/download/15973712-542

Picnic in the Park in de Sante!

We zullen het niet licht vergeten. Net hadden we onze moed bij elkaar geraapt om de wereld (nou ja.....Nederland dan toch in ieder geval) te gaan veroveren met onze weckpotjes en vooral ook met ons enthousiasme voor het recycelen van groenten, belt Marjan Ippel van Talkin Food. Of we wat meer willen vertellen over onze potjes en ons zaakje voor haar column in de Sante. Want wecken is helemaal in. En ze vindt ons idee en zaak-in-opbouw gaaf. Marjan Ippel. MARJAN IPPEL! Die wij iedere maand in Delicious zien staan! Die wil ons even spreken! Holy moley. En het was nog een leuk gesprek ook. Jongens, het weckavontuur dat wij halverwege 2011 aangingen, wordt almaar mooier. Groter. Meer. En vooral ook lekkerder!

Hieronder een scan van het stuk dat in Sante werd gepubliceerd. Het staat in de Sante van oktober 2011, het hele artikel staat op pagina 78 t/m 80. Het gaat helemaal over wecken en het tijdschrift kost maar €1,99 dus wij zouden zo zeggen: rennen naar die winkel en kopen die boel!

dinsdag 11 oktober 2011

Den Haag overgekookt!

GransJean verkoopt een aantal van onze producten. En daar helpen we graag bij. Want onze Picnic business moet meer dan wat dan ook leuk zijn. Mooie producten, leuke mensen, nieuwe weckwegen verkennen. Dat is waarop we inzetten. En dat lukt!

Zo mochten we met GransJean op Den Haag over de Kook staan. In het CarltonAmbassador in Den Haag. Hoe kunnen we onze ervaring in woorden verpakken? U mee laten beleven wat wij mochten meemaken? Drie potten piccallilly circus hebben we leeggeschept aan enthousiaste proevers. Waarop verkoop volgde. Want "dit is echt". De geluiden, het "mmm. MMMMM. MMMMMMMM" hadden we op moeten nemen. Een foto van een blije proever bijgaand. Ook de Route du Soleil viel in goede aarde. En de Mediterranean sunshine. Maar ook de gorgonzola ducle con prosecco die Gransjean had gemaakt, vond goed aftrek. En logisch, want heerlijk. De echte publiekstrekker was volgens ons de "kweek je eigen paddestoelen" set van Casaforesta die Anne Wies had meegenomen. Als klap op de vuurpijl werd het Haags Heertje van AuBainMarie gelanceerd. De hele kaastaart praktisch op binnen een paar uur. Daar word je even stil van. Zeker met volle mond:-)

En dan de mensen die je ontmoet. Een van onze dromen met ons weckerijtje is om onszelf en anderen kennis te laten maken met inmaakproducten van over de hele wereld. Want uiteindelijk is inmaken niets meer en nies minder dan bewaren zonder koelkast. Wat al eeuwen wordt gedaan. En overal. Den Haag over de Kook bleek daar een prachtplek voor. Wij krijgen recepten uit India, Rusland en Tanzania. In ieder geval. In een spontaan interview met Dutchbuzz hebben we een potje wecklekkers gezet op de luisteraar die ons van het beste recept voorziet voor een nieuw product.

Maar we ontmoetten nog meer mensen. Vakidioten. Met goddelijke producten. De noga van Dreams of Magnolia, de sushi van Vispunt Den Haag. De truffels van Lentz, de truffelkoning. Wijnen uit Argentiniƫ. We kunnen er niets aan doen, maar er gaat bij alles waar we door onze potjes komen weer een nieuwe wereld open. Die delen we graag met eenieder die onze site bezoekt. Hopend dat jullie er plezier in hebben om onze ontdekkingstocht te volgen. Wij zelf hebben er in ieder geval enorme lol in. We gingen met een paar stalpoten naar huis van een dag staan, dat wil je niet weten. In een dag waren we volledig overgekookt, met volle buik! En met heel veel genoegen!

Net alles opgebouwd dus ff twitteren!

weckpotjes & paddestoelen

en maar praten....de hele dag! Zeer toevertrouwd aan de warmhartige weckers!

nog redelijk aan het begin...nog enige orde te bespeuren!

de drukte neemt toe voor de stand!

glimlachen....met een mond vol piccallilli:-)

mmmmmmmm!











maandag 19 september 2011

Vissie vissie …..with bite!


“Vissie, vissie, bijt,” riepen wij vroeger aan de slootkant. In de stille hoop dat de vis slimmer zou zijn dan te bijten. Want een echte vis aan je hengeltje, dat was helemaal niet de bedoeling. Lekker aan die slootkant zitten wel.

Het inzicht schrijdt voort met de jaren. En met de ontmoeting zo bleek ons afgelopen zondag. Want opeens zaten wij daar aan een smakelijke tafel met Van Bommel conserven. Een heerlijk stel met een heerlijke missie. Zitten wij in de hartige conserven, zij zitten in de visconserven.

En wat voor visconserven. Rechtsreeks uit Frankrijk, waar het direct vanaf het hengeltje wordt ingemaakt in olijfolie. Met een beetje witte wijn. Of met kruiden. Heeft u al eens sardientjes Zanzibar op? Nee? Geloof ons: must see, must taste, must eat….en must have. Mijn god wat lekker. Wat heerlijk! De ontdekking: het zijn echte visjes, die er ook zo uit zien met een glanzende huid, en met smaak. Met vissmaak. Gemengd met de meeste lekkere kruiden. Hun website wordt in november gelanceerd.

Wij zeggen: vissie, vissie…met bite!  


en dan staan de prachtige verpakkingen er niet eens op......

Perenstorm


Storm in de lage landen. De bomen schudden. En lieten spontaan hun peertjes los. De nicht van onze buurman heeft zo’n boom. De buurman heeft buren die wecken. Wij. En die er een hekel aan hebben als voedsel wordt vernietigd. Wij. Dus de buurman kwam blij aan met 15 kg peertjes. Enkele dagen voordat wij op vakantie zouden gaan en net toen we al twee dagen van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds in het wecktouw waren geweest. “Ik dacht: ik raap ze even voor jullie. Want anders verrotten ze. En ze zijn hartstikke goed. Dus nou dacht ik….jullie kunnen er vast iets mee. Toch?” Hoe kun je dat nou weigeren.
Dus wij trokken de messen en togen aan het schillen. Na 1,5 dagen zijn we nu in het rijke bezit van een aantal experimentele producten waaronder Italiaanse mosterdperen, fruitboter met peer en vanille en een gemengde altijd bruikbare winterchutney. Nog een paar nachtjes mogen de smaken intrekken en dan gaan we proberen. De Italiaanse mosterdperen kon je zomaar nog eens in de handel gaan zien, want wij vermoeden dat het t een toppertje is!

Wijntje delen?


Zo loop je geweldig van alles te doen en zo lig je een week met griep in bed. En komt alles tot knarsende stilstand. Inclusief het bloggen. Terwijl we nog wel zo leuk met de mensen van wine2share hadden geproefd en geborreld. Wat een concept: stel je eigen wijndoos samen. Ook voor particulieren. En het wordt nog aan huis bezorgd ook. De keuze uit meer dan 1000 wijnen. Ohooooo, wat een feest! We gaan met hun een proeverij doen. Ergens midden oktober. Houdt u het weekend van 15 oktober alvast vrij? Dan kunt u zich namelijk in Wassenaar melden voor een Wines2Share proeverij met Picnic in the Park. Details volgen!

donderdag 25 augustus 2011

Het Haags heertje

Het Haags Heertje..mmmmmmm!!!


De “return visit” naar Au Bain Marie. Weken naar uit gezien. De dames waren onze eerste culinaire ontmoeting. En wat voor een! We komen aan in een heuse scheepsinrichting in Schiedam. Wat een warmte, wat een begroeting. Spijscake, heerlijke koffie, godelijke cider en de hit van de avond: de primeur van het Haags Heertje. Vonden wij het Pittig Rotterdammertje al een vondst….het Haags heertje is GEWELDIG. Oranje, natuurlijk. Met grote noten, blauwe bessen. Ach, wat zitten we nou te proberen een smaak uit te leggen. We maken het gewoon simpel: hier de foto. En nou allemaal als de sodemieter naar Au Bain Marie om het te proeven! Want ons stukje, dat eten wij
 Lekker Zelf Op.
Man met de Bril koffie, Lekker!
en de heerlijke cider