maandag 7 november 2011

Een professionaliseringsslag!

Onze picallilli circus zit in een kerstpakket. !!!Trots!!! En meteen de keerzijde: voor ons geestesoog doemden tientallen kilo's uien op. Stapels komkommers. Bergen boontjes. Hoe gingen we dat goed gesneden krijgen? Consistent? Zodat de potjes allemaal op elkaar lijken? Want ambachtelijk is geweldig, maar de kwaliteit moet wel consistent. En dat begint toch ook bij goed en zoveel mogelijk hetzelfde snijden. Want alleen dan krijg je dezelfde bite. Die bite waar onze picallilli circus inmiddels om bekend staat. Dus de kogel door de chutney kerk: een groentesnijder het huis in. Met toch enige pijn in het hart, want het productieproces is voor ons een belangrijk deel van het plezier en van onze kwaliteit. Een run meet de Hallde RG100 en we zijn genezen: dit is GEWELDIG. De Hallde snijdt echt beter dan wij. Wat scheelt het een tijd. Wat komen de stukjes er mooi uit. Wat regelmatig. Wauw. Tuurlijk moeten we nog steeds de uien zelf uit hun jassie helpen, en de boontjes van hun hoedjes afhelpen. De bloemkool blijft handmatig werk om die te verwerken. Maar he: het snijden joh. Dat gaat zoooooo snel nu. Dan een nachtje de pekel in en batch voor batch in koken. De Hallde zorgt ervoor dat ons weckplezier nieuwe hoogten bereikt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten