maandag 14 november 2011

Nijmeegs nieuws!

Een goede twee weken geleden rolde daar een mail onze digitale deur binnen. Ene Bas van Avontuur der Smaken. Of we geïnteresseerd waren om op zijn site te staan. Site bezocht. Zag er goed uit. Een platform voor kleine makers. Ambachtelijke idioten. Die hun passie met toenemende professionaliteit bedrijven. Maar wij hebben met Picnic wel een stelregel: we willen samenwerken met leuke mensen. Mensen met passie. Gedrevenheid. Aan wie wij iets toe kunnen voegen. Die iets aan ons toe kunnen voegen. Dus een afspraak gemaakt in Nijmegen. Waar we al een lekkere eetdeet bij Manon Henzen van Eetverleden hadden staan.

In cafe Camelot aan de Grote Markt ontmoetten wij Bas. Al vanaf zijn negende imker, nu in de fruitwijnen.  En samen met twee zakenpartners initiator van de site Avontuur der Smaken. Met als missie om kleine producenten een professioneel platform te bieden en consumenten overzicht te bieden over wat er te krijgen is. Na een aantal jaren in de Grote Food & Beverage Wereld voor zichzelf begonnen vanuit de visie dat de toekomst ligt bij kleinschalig en hoogwaardig. Niet "massa is kassa" maar juist vanuit het idee dat de toekomst zal liggen in een verzameling niches bevolkt door kleine producenten. Omdat die de smaak en kwaliteit leveren waarnaar wordt verlangd. Verlangd wordt naar producent, product en verhaal die met elkaar samen vallen. Authentiek zijn.

Een heerlijk gesprek. Over een heerlijke kop koffie. Met een heerlijk enthousiast mens. En natuurlijk gaan wij het formulier invullen. En kijken waar het Avontuur der Smaken de eigenaren en ons brengt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten