maandag 3 september 2012

Inmaken: een way of life!

inmaaklekkers voor eigen gebruik!
Twee weken terug gingen we op vakantie. Tuurlijk moet je dan eigenlijk een blogje posten voordat je gaat. Met wat je doet voordat je op vakantie gaat. En dat je op vakantie gaat. Dat is dus niet gelukt, constateren wij droogjes. Want wij stonden met de handen in de pannen en potten. Inmaken is meer dan ons vak. Het is een way of life. Dus de gember die we nog op voorraad hadden, ging de sherry in, prima te gebruiken de komende weken in gerechten. De watermeloenschil van de watermeloencurry die we daags voor vertrek maakten (lekkerrrrrrrrrrr!!), ging de zurigheid in. Twee komkommers de keulse pot in op oud Hollandse wijze. Overrijpe mango's werden een pikante mango chutney. En we zullen het bekennen: die rozijnen hadden twee weken in het keukenkastje wel overleefd hoor, maar wij dachten toch dat ze zich beter zouden vermaken in de rum. Nou we toch aan het biechten zijn...ook een deel van de gember is niet de sherry ingegaan...maar is in de eerste fasen van likeur en elixer gegaan. Wij horen u denken: voor de verkoop. Wij roepen onmiddellijk terug: "Welzeker niet! Geheel en al egoïstisch voor onszelfjes!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten