maandag 24 september 2012

Van Vietnam naar Rotterdam

"Maar....wij hebben met jullie gereisd in Vietnam, 12 jaar terug! Jullie zijn Harm & Margo!" De al vagelijk bekend voorkomende gezichten krijgen in een keer andere vorm en inhoud voor ons. Esther en Reinier, met inmiddels een zoontje, staan bij onze stand te proeven bij Rotterdamse Oogst afgelopen zaterdag 22 september. We dachten al: "mmmm, vagelijk bekende gezichten." We kwamen echter niet verder dan dat we ze misschien een keer bij een proeverij gezien zouden hebben. Esther bleef onder de lawine van ons potjesenthousiasme en proefdrift doordenken en legde de goede link. Dames en heren, dit was onze eerste "klandizie " in de eerste openingsminuut van de markt. U begrijpt: voor ons kon de markt niet meer stuk. We konden net zo goed daar en dan de bullen inpakken en met hun huidige adres op zak naar huis! De hele dag hadden we licht natte ogen van ontroering. WAT GEWELDIG!

Speelde vorkstaartmans met onze adresjes??
Van 1999 tot en met 2001 hebben wij namelijk in buitenland vertoefd. Gewoond en gewerkt in Australiƫ en Nieuw Zeeland en vervolgens onze grote droom waar gemaakt om overland door Aziƫ en het Midden Oosten te reizen. Daardoor kwamen we in Vietnam, liepen we met rugzakken in een dorp op zoek naar een bus waar we in mee konden. Zo kwamen we een ander stel tegen, eveneens met rugzakken, eveneens op zoek naar diezelfde bus. De bus vonden we niet, dus dat werd een gezamenlijke taxi en een aantal gedeelde dagen. Ieder ging zijns weegs daarna en we kwamen elkaar stomtoevallig nog een keer tegen in Den Haag. Alsof vorkstaartmans ermee speelde raakten we toen weer het adres kwijt. Maar diezelfde vorkstaartmans speelde er blijkbaar weer mee en zo kwamen we dit prachtige stel - nu drietal - weer tegen op Rotterdamse Oogst. Wat een vreugde!

Het adres staat nu op tien plaatsen opgeslagen en we gaan snel een kop koffie drinken!

O ja: de markt was ook goed hoor. Leuke mensen ontmoet, lekkere koffie achter ons, veel mogen laten proeven en als klap op de vuurpijl onze potjes-in-oude-huisstijl praktisch uitverkocht. Geheel en al nieuw voor ons was dat mensen speciaal kwamen vragen om onze picallilli. Oef...daar worden we even stil van. Jeetje. Sorry dat we uitverkocht waren voor hen die we teleur moesten stellen. Maarrrrr: er gloort hoop. Want naast de Picallilli Cirucs is ook Relishing Elmo, Mediterranean Sunshine (die aubergine chutney) en het andere lekkers bij Foodelicious te koop in het Rotterdamse. Binnenkort dus in een nieuw jassie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten