vrijdag 8 juli 2011

Een avond met Au Bain Marie & Vergeten Eten

Jongens, wat een avond gisteravond! Om 20.00 uur stonden Karen en Jacqueline van Au Bain Marie voor de deur voor onze eerste echte proeverij ooit. Nu is een van de voordelen van wecken dat keuken en huis voortdurend knetterschoon moeten zijn - want wecken is een aardig secure, steriele bezigheid - maar je hoopt ook dat het dan gezellig is. Dat sfeer en producten aanspreken. En we waren razend benieuwd naar het Pittige Rotterdammertje. Op voorhand voelden we al intense bewondering voor het zo ontwikkelen, verpakken en vermarkten van een heel eigen culinair product. Dat is echt culinair ondernemen.

Ze hadden een Pittige Rotterdammertje meegenomen...een kaasengel plaste op onze tong. Wat heerlijk. Met een verrassend komijnsmaakje aan het eind. En dan die vormgeving. Helemaal jaren '30, helemaal gestyleerd, gewoon helemaal raak! Ik kreeg spontaan zin om in zo'n prachtig Marlene Dietrich pak of zo'n mooie dertiger jaren jurk aan tafel op een cruiseschip te gaan zitten. Dromend over een leven in New York.

Maar dat dan wel met onze weckpotjes en de dames van Au Bain Marie! Want hun Pittige Rotterdammertje bleek al snel hele goede vriendjes met onze Route du Soleil au Vanille. Oftewel: rode wijnjam met vanille. En zo gingen we van potje naar potje. Van McGreens Dreams naar Picallilli Circus. Van Route du Soleil Blanc naar Green Jungle Sandwich Pickle. Ook probeerden we samen voor het eerst een vers gemaakte appel-dadel chutney. We hadden m zelf ook nog niet geproefd. Oordeel: basissmaken goed, maar het mist nog wat pittigs. Dus die gaat van het weekend opnieuw gemaakt, met een pepertje erin. Eens kijken wat het dan wordt. Want zo is ie te vlak.

Hoewel, van het weekend. Dat staat nog te bezien. Want wecken op deze hondsdagen wil niet zo bar. Kersen willen altijd wel zwemmen in vodka, perziken en nectarinen willen ook nog wel hun gekruide sapje in, maar verders gaan wij het niet doen op deze toch wat bijzondere dagen.

Wat we wel gaan doen? Nagenieten! Enorm nagenieten! Want wat een energie, kennis, kunde en passie schoof daar in de vorm van Karen en Jacqueline ons huis binnen. Wat een plezier. Wat een vreugde om daarvoor de tafel te mogen dekken en de potten te laten proeven. Dat nagenieten doen we natuurlijk wel met een stukje van hun product.

het begin van de avond

Jacqueline geniet!

The remains of the day:-)

Geweldig gezelschap, Karen, Margo & Jacqueline

De prachtvormgeving van het PR-tje

Opruimen en naar bed!

donderdag 7 juli 2011

Maken jullie ook ouderwetse potten?

special 4 liter edition: kersen in vodka met!
"Maken jullie ook van die ouderwetse weckpotten?" Die vraag komt in de drie weken dat we nu actief op pad zijn wel eens langs. Ook de chefs van Restaurant Fifteen vroegen het toen we potjes voor de Foodprint Lunch gingen brengen. Welzeker maken we die! We zijn er gek op! Maar om daarin standaard te gaan verkopen....dat is financieel niet haalbaar. Want die potjes zijn zelfs in grootverbruikverpakkingen echt vrij duur. Het zou zo maar een tot een paar euri aan de verkoopprijs toevoegen. En we willen het toch voor onze klanten en toekomstige klanten een beetje betaalbaar houden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten. Maar voor wie wil: bel ons en laat het ons weten, want als rechtgeaarde weckers vinden wij inmaken in Echte Potten Met Ringen natuurlijk top.

Aangezien een beeld 1000 woorden spreekt: hiernaast het bewijs: een special edition van 4 liter, gevuld met kersen, vodka en nog wat extra ingrediënten waardoor wij nu al weten dat we met kerst een goede tijd gaan hebben. De naam waaronder we dit lekkers tzt gaan verkopen? Cherry o baby natuurlijk!

Proeverij "Picnic style"

Vanavond komen de dames van Au Bain Marie proeven. Zij nemen hun Pittige Rotterdammertje mee, waar wij enorm benieuwd naar zijn. En wij hebben natuurlijk onze weckproducten tot op heden klaarstaan. Waaronder de wijnjam Route du Soleil (rouge, blance of rose, mais bien sur:-)). Maar ook Peach by Peach (gekruide perziken), Ooops onions by the way (onze uienjam waar onder andere een heerlijk beetje creme de cassis in is verwerkt, mmmmm), McGreens Dreams (een ouderwets en ouderwets lekkere komkommer relish, goed voor op de hamburger en bij andere vleesjes), picallilli circus, een lekkere maar tot op heden nog naamloze dadel-appelchutney, de Bright Pickle Banner en natuurlijk de Green Jungle Sandwhich Pickle. Met lekkere kaasjes (die alvast op staan te warmen naar de goede consumptietemperatuur), een pateetje (nog keurig in de koelkast), een stokbroodje (dat we net van te voren even lekker opwarmen) en een glaasje wijn (wit en rose reeds in de koeling). Wij gaan genieten. En ja, we zullen foto's maken van de proeverij in volle gang. Want de tafel is nu al een beetje mooi, maar het allermooist is het als ie gevuld is met mensen, lekkernijen, brood, wijn, geroezemoes en plezier. Dat gaat zeker lukken vanavond!
tuurlijk eerst een foto van enkele van onze producten!

de tafel van den enen zijde

en van den andere zijde

maandag 27 juni 2011

onze flyer


We staan bij de Groentenman in Leiden en bij Vishandel Schaap, en gesterkt door dat succes gaan we de komende weken proevertijtjes organiseren en langs bij diverse kaas-, groenten-, wijn- (met onze wijnjam en "bubbly business" champganejam)zaken en bij restaurants. Dan moet je wel een flyer hebben. Vonden wij. Met wat fotootjes erbij is dit de tekst geworden die nu in ieder geval al in Leiden hangt. Wat vinden jullie ervan? Suggesties? Wij houden ons warm aanbevolen. 

Professionele picallillymakers! Smakelijke chutneyshakers! Warmhartige weckers! Daadkrachtige Dromers met passie voor wecken die werken aan een inmaakbedrijfje! Dat is wie Harm en Margo zijn.

Met onze passie voor wecken willen we bijdragen aan duurzaam omgaan met eten. Dat duurzaam bestaat niet alleen in een voorkeur voor biologische ingrediënten maar ook in het gebruiken van groenten en fruit die anders weggegooid zouden worden, omdat ze niet “mooi” genoeg zijn voor in de supermarktschappen. Deze “kneusjes” zijn de gelukkige helden van onze chutneys, relishes en andere weckwonderen. Die net dat extra geven aan boerenkool. Nasi. Vis. tagines. Hartige taarten. Friet. Of wat dan ook.

Dat onze potjes nu in deze winkels te krijgen zijn, is voor ons nieuws. Spannend. En GROOTS. Het is de overgang van een hobby naar het waarmaken van een droom: een klein, eigen bedrijfje in weckproducten die de echte smaken van vroeger met de smaken van nu combineren. En waar we deels van kunnen bestaan.

Wecken is mixen. Mengen. Koken. Proeven. Proberen. Al onze potjes zijn ambachtelijk gemaakt volgens beproefde recepten. Met veel liefde, passie en steeds groeiende vaardigheid. De smaken kunnen iets variëren. Ons assortiment varieert met de seizoenen. Mist u iets in smaak of ingrediënt? Laat het ons weten! Heeft u een herinnering aan een ingemaakt product van vroeger dat u graag weer eens zou willen eten? Misschien kunnen wij het voor u maken! Heeft u genoten? Laat het ons weten! 

U laten genieten is ons genoegen.

Twitter: @pninthep
Tel: 06-52302665

donderdag 23 juni 2011

!!!Trots!!!

En hier nog wat foto's van de twee winkels waar vanaf vandaag onze potjes te koop zijn. Wauw!
onze potjes bij Vishandel Schaap!

Vishandel Schaap...die moet je hebben dus:-)

de groentenzaak waar we ook op de schappen staan!

Weckspul te koop:-)

picallilli circus in de pot(ten)!
De afgelopen weken waren we druk met de bestelling van 200 potjes. Het is toch een try out, en als dit lukt en loopt (en daar hebben we alle vertrouwen in!) dan komt er een groentesnijder die ons veel werk gaat besparen. Maar voor nu was het met de hand snijden. In totaal 10 kilo uien, meer dan 30 aubergines, 35 komkommers, stapels paprika's....en nog veel meer moois. Al dat moois maakten we lekker in de weckpan en nu is het afgeleverd en staat het in twee winkels! Bij:

Vishandel Schaap
Herenstraat 45 in Leiden

is onze Tjampoer from Til (een ambachtelijke atjar), Picallilli Circus (picallilli, de echte van vroeger!), Tuna dipping the juice (een nectarine en mais relish), Mediteranean sunshine (een pittige aubergine, sinaasappel en koriander chutney) en de Crunchy Fish Flavor (een pittige chili, pindakaas en knoflook combinatie saus) te krijgen.

Bij:

De Groentenboer
Herenstraat 44 in Leiden

kun je ook onze Picallilli circus krijgen en de meditenanean sunshine, maar ook de bright pickle banner (een visueel aantrekkelijke opstapeling van groenten in olijfolie en azijn met knoflook en een piripiripepertje) en de Green Jungle Sandwich Pickle (een combinatie van komkommer, ui en paprika ingemaakt in azijn met venkel en nog wat kruiden, vrolijkt iedere boterham met kaas op!).

Wij hebben enorm veel plezier gehad aan het maken ervan. Het ermee op pad gaan is ook nog eens leuk. Dus binnenkort gaan we ook met onze wijnjam en andere lekkere spulletjes op pad. We gaan laten proeven en kijken wie er nog meer interesse heeft. Maar nu eerst: bubbels op deze eerste try out! En hulde aan deze kleine ondernemers die het willen proberen met ons!

Harm weckt!

Tjampoer from Til

Tuna dipping the juice



picallilli circus nog in de pan

maandag 6 juni 2011

Het eerste succes: 200 potjes verkocht!

Het bloed kruipt altijd zoals je denkt dat het niet zal gaan....In dit geval via de weg van de buren. Buurman Leo is gek op friet met picallilly. Dus als goede buren maak je dan een potje. Of 2, 3, 4. En toen kwam iemand langs die een viswinkel heeft. Die vond de picallilly ouderwets lekker. "Wie verkoopt dat? Hoe kom je hieraan?" De vingers wezen naar de buurman en -vrouw. Waarop we een afspraak maakten en naar de viswinkel gingen. Waar ook weer de buurman van de viszaak was, de groenteboer.

Twee weken zijn we in de voorbereiding geweest voor de afspraak. Welke chutneys en zuurtjes passen bij vis? Wat is echt lekker? Een sausje er nog bij? Smaakt het goed? Kortom: koken, stomen, wecken, proeven, proberen. En natuurlijk mooi vormgeven. Want het is allemaal wel huisgemaakt, maar toch: je wilt ook professioneel door de bocht komen. Want een bedrijfje erin is een van onze dromen en net als met onze andere professionele activiteiten gaan we ervoor om die droom waar te maken.

Eerlijk is eerlijk: we waren hartstikke nerveus. Zou dit gaan lukken? Zouden ze het lekker vinden? Waren we erin geslaagd om de smaak van vroeger - waar we zou van zijn - in een potje te krijgen?

JAWEL! Zo vonden de vis- en groenteboer. Niet alle smaken riepen evenveel enthousiasme op, met name omdat ze niet pasten bij de producten die ze verkopen. Maar 8 smaken vielen zeer in de smaak. En daarop kregen we een bestelling van in totaal 200 potjes. Te leveren over twee weken. Met dank aan de Werkbij zijn de potjes nu naar ons onderweg. Dan naar de markt en dan begint het Grote Wecken. Jongens, wat een plezier. HEERLIJK!