vrijdag 8 juli 2011

Een avond met Au Bain Marie & Vergeten Eten

Jongens, wat een avond gisteravond! Om 20.00 uur stonden Karen en Jacqueline van Au Bain Marie voor de deur voor onze eerste echte proeverij ooit. Nu is een van de voordelen van wecken dat keuken en huis voortdurend knetterschoon moeten zijn - want wecken is een aardig secure, steriele bezigheid - maar je hoopt ook dat het dan gezellig is. Dat sfeer en producten aanspreken. En we waren razend benieuwd naar het Pittige Rotterdammertje. Op voorhand voelden we al intense bewondering voor het zo ontwikkelen, verpakken en vermarkten van een heel eigen culinair product. Dat is echt culinair ondernemen.

Ze hadden een Pittige Rotterdammertje meegenomen...een kaasengel plaste op onze tong. Wat heerlijk. Met een verrassend komijnsmaakje aan het eind. En dan die vormgeving. Helemaal jaren '30, helemaal gestyleerd, gewoon helemaal raak! Ik kreeg spontaan zin om in zo'n prachtig Marlene Dietrich pak of zo'n mooie dertiger jaren jurk aan tafel op een cruiseschip te gaan zitten. Dromend over een leven in New York.

Maar dat dan wel met onze weckpotjes en de dames van Au Bain Marie! Want hun Pittige Rotterdammertje bleek al snel hele goede vriendjes met onze Route du Soleil au Vanille. Oftewel: rode wijnjam met vanille. En zo gingen we van potje naar potje. Van McGreens Dreams naar Picallilli Circus. Van Route du Soleil Blanc naar Green Jungle Sandwich Pickle. Ook probeerden we samen voor het eerst een vers gemaakte appel-dadel chutney. We hadden m zelf ook nog niet geproefd. Oordeel: basissmaken goed, maar het mist nog wat pittigs. Dus die gaat van het weekend opnieuw gemaakt, met een pepertje erin. Eens kijken wat het dan wordt. Want zo is ie te vlak.

Hoewel, van het weekend. Dat staat nog te bezien. Want wecken op deze hondsdagen wil niet zo bar. Kersen willen altijd wel zwemmen in vodka, perziken en nectarinen willen ook nog wel hun gekruide sapje in, maar verders gaan wij het niet doen op deze toch wat bijzondere dagen.

Wat we wel gaan doen? Nagenieten! Enorm nagenieten! Want wat een energie, kennis, kunde en passie schoof daar in de vorm van Karen en Jacqueline ons huis binnen. Wat een plezier. Wat een vreugde om daarvoor de tafel te mogen dekken en de potten te laten proeven. Dat nagenieten doen we natuurlijk wel met een stukje van hun product.

het begin van de avond

Jacqueline geniet!

The remains of the day:-)

Geweldig gezelschap, Karen, Margo & Jacqueline

De prachtvormgeving van het PR-tje

Opruimen en naar bed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten