dinsdag 19 juli 2011

Spugen of slikken?

Als kleine zelfstandige begin je toch met alles zelf te doen, want het beginnersbudget is bescheiden. De ambities zijn dat natuurlijk niet. Die zijn Veel en Groot. Met ons bescheiden budget zijn wij dan nu beland in "doe het zelf culinaire fotografie". Of dan toch een poging daartoe.
Eindeloos hebben we allerhande foto's bekeken. In tijdschriften. Op internet. In kookboeken. Oeverloos gepraat over hoe we het voor ons zien. Hoe we onze stijl communiceren in de foto's. Hoe we de heerlijke smaken over internet zouden kunnen sturen. De heerlijke geuren en kleuren in een plaatje zouden kunnen vangen.
Wij denken dat het is gelukt! Met trots presenteren wij dan ook onze productenpagina op dit blog. Wat tevens onze site is. Want onze energie gaat op dit moment naar het wecken zelf en naar het vermarkten van onze producten. En dat gaat toch met name via de maag. Dit blog is er voor uw informatie en onze lol. En om u mee te laten genieten van onze reis in de wondere weckwereld.
Na twee dagen fotograferen en editen hadden we alle potjes open getrokken en gedraaid. De producten neergelegd, verlegd, anders gelegd en nog een keer verplaatst. Kazen gedrapeerd, broden esthetisch verantwoord gesneden en op onchristelijke tijdstippen flessen wijn opgetrokken. Alles hebben we ervoor over om onze weckproducten in restaurants en delicatessenzaken te krijgen!

Maar wat doe je dan met al die producten he? Want HACCP verbiedt toch echt om dit nou nog te verkopen. Of om zelfs maar te laten proeven aan anderen. En daar zaten we met ons geheel eigen dilemma: gaan we spugen (weggooien)? Wat niet echt duurzaam is? Of gaan we slikken? Wat niet goed is voor onze lijn? Ach...het werd natuurlijk weer slikken. Want laten we wel wezen: het is heerlijk wat we maken! En een keertje extra spinnen op de sportschool moet de rest maar oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten